Følg Stena Line Norge

Stenas Reisebarometer: En av fem vil på tre-generasjoners ferie

Pressemelding   •   mai 07, 2012 12:21 CEST

Hver femte nordmann planlegger en tre-generasjoners feriereise med barn, foreldre og besteforeldre, forteller Stena Lines Reisebarometer for 2012. Nesten halvparten mener det viktigste med denne ferieformen er felles minner og tid sammen utenfor den stressende hverdagen. Særlig 18 til 24-åringene er mest opptatt av minnene og fellesskapet. Over 75 prosent i denne gruppen mener felles minner og tid sammen er viktig.

18-24-åringene er de ivrigste tilhengerne av tregenerasjoners ferien. 65-70-åringene er mest opptatt av å kunne være sammen med og få et nærmere forhold til barnebarna, og mindre opptatt av minnene, viser tallene fra undersøkelsen.

Barnepass og kostnadsdeling

Andre fordeler med en tre-generasjoners reise er at alle kan hjelpe hverandre med barnepass og deling av kostnader. 45-54-åringene og 55-64-åringene er ikke like opptatt av fordelene med kostnadsdeling som 18-24-åringene.

-Flott at de unge i 20 årene har oppdaget at generasjonene trenger hverandre mer enn til bare å møtes i barnedåp, konfirmasjon, bryllup og noen bursdager når det passer, kommenterer redaktør, sykepleier og bestefar Harald Støvind fra Fetsund. -Skal mennesket leve godt med seg selv og andre, er vi avhengige av fellesskap. Fellesskapet mellom generasjonene i familien er viktig. Den unge generasjon er kanskje klokere enn den eldre?”

Opptil en uke

De fleste mener opptil en uke er tilstrekkelig varighet av tre-generasjoners-ferien, mens flertallet av 18-24-åringene synes mer enn en uke hadde vært best. Det mener også de fleste i aldersgruppen 55-64 år. Det er ingen vesentlige forskjeller i hva kvinner og menn mener om disse spørsmålene, fremgår det av undersøkelsen som Scandinfo har gjennomført for Stena Line i Norge.

Billedtekst:

65-70-åringene er mest opptatt av å kunne være sammen med og få et nærmere forhold til barnebarna. Her representert ved Timothy og bestefar. Foto: Nina Eirin Rangøy, Lynx Porter Novelli.

Stena Line er et av verdens største fergeselskaper med en moderne flåte på 35 skip og Europas mest omfattende rutenettverk bestående av 17 fergelinjer i Skandinavia og Storbritania.

Ved konstant utvikling av sine produkter og tjenester, har Stena Line oppnådd en sterk posisjon med betydelige markedsandeler i alle sine markedssegmenter.