Følg Stena Line Norge

Stena Saga får nytt Nordisk spa, nytt kjøkken og "ducktail"

Pressemelding   •   des 07, 2010 09:00 CET

Rett over nyttår går Oslo-Frederikshavn-båten Stena Saga i dokk for å få på plass et stort Nordisk spaanlegg, montere nytt kjøkken, og sveise på plass en såkalt ”ducktail” – andehale – direkte oversatt. Andehalen reduserer drivstofforbruket med opptil fire prosent og gir gevinst for både miljø og økonomi. Dette merker ikke passasjerene så mye til. Det gjør de derimot når spaanlegget på nesten 800 kvadratmeter er operativt i slutten av februar neste år.

-Dette blir en kjempemessig forbedring for oss, sier Stena Line-sjefen i Norge, Stein Wettergreen. –Vår hovedsatsing nå er Stena Cruise, hvor passasjerene er om bord så og si sammenhengende fra avgang i Oslo 19.30 den ene dagen, og er tilbake igjen klokken 18.30 neste dag. Da er det viktig at vi har mye å by på til passasjerene. I tillegg til allslags underholdning, dans, foredrag, shopping, tax free og mye annet – legger vi nå altså inn et spa-tilbud på linje med det aller beste som er å oppdrive.

Pure Nordic Spa
Konseptet kalles Pure Nordic Spa – og hvor de fire årstider blir et gjennomgangstema ettersom årstidene skifter.

-Her tilbyr vi allslags avslapping i form av massasje, boblebad, dampbad, badstue, en egen skjønnhetssalong med frisør og en liten kafe, og det blir barnefritt, sier Stein Wettergreen.

Spaanlegget med et avslappingsområde i glass, blir bygget helt foran på dekk 9. Her kan spa-gjestene nyte panoramautsikten gjennom enorme vinduer to dekk under kapteinsbroen. Noe av omådet får også glasstak.

Det nye spaanlegget erstatter flere konferanserom som ikke lenger er like attraktive.

Flere uformelle møter
-Mange som reiser på konferanse velger å gjennomføre møtene sine i en mer uformell stil, fremholder Stein Wettergreen. –Møtene legges istedet til salonger eller oppholdsrom hvor deltagerne trives bedre og oppnår vel så gode resultater. Vi skal heller ikke se bort fra at mange velger å legge møtene sine til spa-anlegget. Det er utallige eksempler på at både politikere og folk i næringslivet ha fått gode resultater etter møter i de varmeste badstuer. I tillegg kan vi nå by på en flott kombinasjon med det karibiske hoteller vårt, ”The Reef” i Frederikshavn, hvor det er møterom for alle formål. The Reef er et karibisk badeeventyr som er noe helt annerledes – og i likhet med spa-et på Stena Saga – noe nytt og spennende.

30 millioner investeres
I tillegg til spaanlegget får Stena Saga helt nytt kjøkken i tilknytning til buffetrestauranten. Trappeoppgangene blir oppgradert, flere tepper og stoler blir byttet ut. Alt ialt investerer Stena Line 30 millioner kroner i denne oppgraderingen, som ventes å styrke profilen ytterligere i Stena Lines satsing for å sikre at Stena Saga konkurransemessig er på topp.

Nærmere 500 000 har reist med Stena Saga mellom Oslo og Frederikshavn hittil i 2010.

-Spa-anlegget kan bli en viktig bidragsyter til å opprettholde – og om mulig øke dette passasjertallet i 2011, sier Stein Wettergreen.


Du finner gode Stena Line bilder fra Flickr – inkludert skisser av det nye spa-anlegget:
http://www.flickr.com/photos/stenaline/
 
Stena Line, Oslo 7. desember 2010

For mer informasjon kontakt linjesjef Stein Wettergreen, mobil 900 20 814.

Stena Line er et av verdens ledende ferjerederier med 35 skip og hovedkontor i Gøteborg. Stena Saga betjener ruten Oslo-Frederikshavn med avgang fra Oslo hver kveld med retur hver formiddag. Selskapet har tre forretningsområder; Skandinavia, Nordsjøen og Irskesjøen, og har et heldekkende linjenett med 18 ulike ruter til havner i Skandinavia, Storbritannia, Irland, Tyskland, Polen og Nederland. Stena Line har 5700 medarbeidere, og omsetningen var i 2009 mer enn 10 milliarder svenske kroner.