Følg Stena Line Norge

Stena Lines første nybygg har forlatt dokken i Kina

Pressemelding   •   jan 18, 2019 13:30 CET

Stena Estrid - ny RoPax -ferge

Stena Estrid* er den første av fem E-Flexer-ferger som representerer neste generasjons energieffektive og fleksible RoPax-ferger. Stena Estrid er en av tre E-Flexer-ferger som skal operere på Irskesjøen og planlegges å gå inn i trafikk mellom Dublin og Holyhead tidlig i 2020. De følgende to er planlagt å bli satt i drift på linjen mellom Liverpool og Belfast i 2021.

- Det føles fantastisk bra at vi har nådd enda en milepæl i vår nybyggingsprosess når Stena Estrid for første gang ble sjøsatt og manøvrert på en vellykket måte ut fra tørrdokk. Nå venter en intensiv fase i byggingen. Interiøret skal komme på plass, før hun styrer mot Europa og trafikkstarten på Irskesjøen, sier Stena Lines administrerende direktør Niclas Mårtensson, som selv var tilstede på Avic-verftet i Kina.

De tre fergene som er designet for Irskesjøen, vil være større enn dagens tonnasje og øke kapasiteten betydelig. Disse nybyggene vil bli 215 meter lange, ha en lasteevne på 3.100 lengdemeter og ta 1000 passasjerer og mannskap. Ordren er en milliardinvestering og er et bevis på hvor strategisk viktig virksomheten på Irskesjøen er for Stena Line.

- Vi tror på fortsatt vekst på Irskesjøen og ønsker å gi våre passasjerer og fraktkunder den beste transportopplevelsen. Sammenlignet med dagens ferger, vil Stena Estrid ha mange fordeler, for eksempel raskere lasting og lossing, moderne og luftig skandinavisk-inspirert design som inkluderer en avdeling med Skylight-vinduer, en Hygge Lounge og en oppgradering av Stena Plus-konseptet, sier Niclas Mårtensson.

I tillegg til de tre nybyggene for Irskesjøen, har to større E-Flexer ferger blitt bestilt. Disse planlegges å gå i trafikk i Stena Lines linjenett i 2022. Disse fergene blir 240 meter lange, har en lastekapasitet på 3.600 lengdemeter og tar 1200 passasjerer. 

Stena Lines søsterselskap Stena RoRo er prosjektleder for alle E-Flexer nybygginger som pågår på Avic Weihai Shipyard i Kina.

* Navnet Stena Estrid er knyttet til Stena Lines Skandinaviske opprinnelse. Estrid er et nordisk navn og en østnordisk variant av Astrid, finnes vanligvis på runesteiner og betyr nydelig eller elsket.

For mer informasjon
Ta kontakt med Jesper Waltersson, konsernsjef for media og PR, +46 704 85 85 32


Stena Line er en av Europas ledende fergeforetak med 38 fartøy og 21 ruter i Nordeuropa. Stena Line er en viktig del av det europeiske logistikknettet og utvikler nye intermodale fraktløsninger ved å kombinere transport med jernbane, vei og sjø. Stena Line spiller også en viktig rolle for turisme i Europa med sin omfattende passasjeroperasjon. Selskapet er familieeid, ble grunnlagt i 1962 og har hovedkontor i Gøteborg. Stena Line er en del av Stena AB-konsernet, som har om lag 15 000 ansatte og en årlig omsetning på rundt 36,5 milliarder SEK. 

For mer informasjon vennligst besøk www.stenaline.com