Følg Stena Line Norge

Stena Lines Bilferieundersøkelse: Legoland og Disneyland barnefamilienes favoritter

Pressemelding   •   mai 14, 2013 09:00 CEST

Billedtekst:

Norske barn vil til Legoland, viser Stena Lines bilferieundersøkelse. Foto: Legoland, Billund.

 

I hver tredje familie bestemmer barnas ønsker ferieplanene, viser Stena Lines bilferieundersøkelse 2013. Ikke rart da at danske Legoland i Billund kommer på topp av ønskelisten, fulgt av Disneyland Paris og Tivoli i København.


- Alt tilsier at vi kan forvente en vekst på mellom en og tre prosent på det allerede svært høye antallet av nordmenn som ferierer i Danmark, sier Vidar Mørch, sjef for VisitDenmark i Norge. -Det betyr at vi kan håpe på godt over 2,4 millioner norske overnattinger i år. Alle rapporter vi har så langt om bookinger for sesongen, understøtter dette. Nå mangler vi bare litt drahjelp fra værgudene.

Mer dansk – og tysk

Nordens største akvarium, Nordsøen Ocenarium utenfor Skagen på Jylland, inntar fjerdeplassen i kampen om barnefamilienes oppmerksomhet. Tyske Tropical Island er femtevalget. Deretter følger italienske Gardapark, det karibiske badelandet «The Reef» i Frederikshavn, tyske Berlin Zoo og tyske Europark.

Barna bestemmer i Rogaland, Sør-Trøndelag, Nordland og Troms

Særlig i Rogaland, Sør-Trøndelag, Nordland og Troms står barnas ønsker sterkt, i motsetning til i Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Finnmark, Nord-Trøndelag, Oppland, Telemark, Vest Agder og Vestfold, hvor et soleklart flertall av foreldrene har det siste ord.

Legoland på topp i 11 fylker

Legoland kommer på topp i hele 11 av landets fylker. Det er Buskerud, Hordaland, Nord-Trøndelag, Oppland, Oslo, Rogaland, Sogn og Fjordane, Vestfold, Telemark, Østfold og Møre og Romsdal.

Disneyland har prosentvis flest tilhengere i Akershus, Aust-Agder og Troms, mens Tivoli i København er mest fristende for barnefamilier i Hedmark, Finnmark,Sør-Trøndelag, Vest-Agder og Nordland.

DVD mest brukt i bilunderholdning

DVD er på topp som underholdningsmedium for barna i bilen fulgt av Iphone/smarttelefon, sang- og musikk, nettbrett og bærbar spillkonsoll. Også her er det geografiske forskjeller., selv om DVD er helt dominerende. Iphone/smarttelefon er på topp i Nord-Trøndelag, sang og musikk i Aust Agder, nettbrett i Oppland og Telemark (like populært som DVD) og bærbar spillkonsoll som topper i Hedmark fylke.

Undersøkelsen er gjennomført av Norm på oppdrag av Stena Line med et landsrepresentativt utvalg på 1000 personer i alderen 20 til 65 år.


 


TOPP NI

Norske barnefamiliers
favorittreisemål i bilferien

1) 
Legoland, Billund, Danmark

2) 
Disneyland, Paris, Frankrike

3) 
Tivoli, København, Danmark

4) 
Nordsøen
Ocenarium, Skagen, Danmark

5) 
Tropical
Island, Tyskland

6) 
Gardapark,
Italia

7) 
 «The Reef», Frederikshavn, Danmark

8) 
 Berlin Zoo, Tyskland

9) 
 Europark, Tyskland


Stena Line, Oslo 14. mai 2013

For mer informasjon kontakt Carl Mårtensson på telefon +46 704 85
83 32 eller Harald Bråthen telefon 911 03 688.

Stena Line er et av verdens største fergeselskaper med en moderne flåte på 38 skip og Europas mest omfattende rutenettverk bestående av 22 fergelinjer i Skandinavia, Baltikum og Storbritania.

Ved konstant utvikling av sine produkter og tjenester, har Stena Line oppnådd en sterk posisjon med betydelige markedsandeler i alle sine markedssegmenter.