Følg Stena Line Norge

Stena Line første frivillige ombord på Africa Mercy

Pressemelding   •   jun 21, 2018 15:00 CEST

Johnny Joensuu og Maria Ekstrand skal jobbe frivillig for Mercy Ships

Etter et år med forberedelse er Stena Lines første frivillige om bord på Mercy Ships sykehusfartøy Africa Mercy. I tillegg til å skaffe midler og øke bevissthet om veldedighetsorganisasjonen, kommer Stena Line å bidra med kunnskap og de unike tekniske og nautiske kompetanse rederiets ansatte har.

I løpet av året vil minst to ansatte jobbe for Mercy Ships. Først ut fra Stena Lines frivillige program, er Johnny Joensuu som til daglig jobber som maskinist. Han gikk ombord på skipet i Kamerun og hjelper nå til med å seile det til Las Palmas for vedlikehold før det settes kurs mot Guinea. Denne uken vil han også bli ledsaget av Stena Lines andre frivillige, Maria Ekstrand.

"Det er alltid spennende å være først ute, og en slik sjanse får man kun en gang i livet. Jeg trives veldig godt om bord, stemningen er herlig og alle er veldig hjelpsomme. Vi har dessuten nettopp passert ekvator, noe jeg alltid har ønsket å gjøre", sier Johnny Joensuu, andremaskinist på Stena Line.

Stena Lines frivillighetsprogram er en del av selskapets bærekraftarbeid, som spenner over alle dimensjoner av bærekraftighet; økonomisk, økologisk og sosialt. Sosialt ansvar betyr for oss å være en bærekraftig arbeidsgiver og å bidra til en mer bærekraftig verden ved å hjelpe andre. Gjennom samarbeidet med Mercy Ships kan vi dele både kunnskapen vi har samlet på over 50 år i bransjen, og de unike tekniske og nautiske ferdighetene våre ansatte besitter, sier Niclas Mårtensson, administrerende direktør i Stena Line.


Stena Lines frivillighetsprogram ble lansert i 2017 og ansatte fra samtlige av rederiets 8 regioner kan søke. I henhold til Mercy Ships verdier arbeider alle frivillige uten lønn, men ansatte som er tatt opp i programmet får innvilget permisjon. I tillegg står Stena Line for reisen, samt alle nødvendige vaksinasjoner.


For mer informasjon, kontakt:
Julia Fridlund, kommunikasjonsstrateg Stena Line
+46 704 85 85 43, julia.fridlund@stenaline.com


Tomas Fransson, sjef for Mercy Ships i Sverige
+ 46 72 985 07 77, tomas.fransson@mercyships.org

Stena Line er et av verdens største fergeselskaper med en moderne flåte på 34 skip og Europas mest omfattende rutenettverk bestående av 21 fergelinjer i Skandinavia, Baltikum og Storbritania.

Ved konstant utvikling av sine produkter og tjenester, har Stena Line oppnådd en sterk posisjon med betydelige markedsandeler i alle sine markedssegmenter.