Følg Stena Line Norge

Stena Line 50 år: Lave danske matvarepriser, tollfri shopping og lave billettpriser var en fantastisk oppskrift på suksess

Pressemelding   •   feb 28, 2012 17:03 CET

Lave danske matvarepriser og tollfri shopping ombord, var sammen med lave billettpriser en fantastisk oppskrift på suksess da 50-års-jubilerendeStena Line startet i 1962. Gøteborgeren Sten A. Olsson (derfor Stena) kjøpte sitt første skip og startet shippingaktivitet i mindre skala allerede i 1946. På begynnelsen av 1960-tallet åpnet han Stenas første ferjesamband mellom Gøteborg og Skagen (senere Frederikshavn) i Danmark.

I 1967 åpnet Gøteborg-Kiel-linjen, og Stena Line begynte å bli en aktør å regne med. I 1979 var turen kommet til Oslo-Frederikshavn - en annen viktig linje for helårs drift. Denne linjen var en stor suksess.

1982 fusjon med Sessanlinjen
Den såkalte Kattegat krigen utspant seg da Stena Line og Sessanlinjen konkurrerte om passasjerene i Kattegat.. Konkurransen var så tøff at det var fare for at selskapene kunne gå konkurs. Løsningen ble at selskapene gikk sammen. I forbindelse med fusjonen ble fergeoperasjnene utskilt som et eget selskap under navnet Stena Line Princess. Initiativet til denne endringen ble tatt av Stenas nye administrerende direktør, Dan Sten Olsson, sønn av Stena grunnlegger Sten A.Olsson.

1989 Etablering i Holland, England og Polen
I 1989 overtok Stena Line det nederlandske SMZ (Stoomvaart Maatschappij Zealand) som opererte på ruten Hook van Holland – Harwich, og etableringen på Nordsjøen var et faktum.
I 1990 fulgte så etablering i Storbritannia. Stena Line kjøpte Sealink British Ferries, som en del av sin strategi med tanke på å etablere linjer nær de store markedene på kontinentet.

 Stena ønsket også å redusere avhengigheten av de skatte-tunge skandinaviske linjene fordi taxfree-salget om bord opphørte mellom landene i EU. Oppkjøpet av det engelske rederiet og ytterligere et par nederlandske selskap doblet Stena Lines størrelse, og Stena Line og ble en av verdens største fergerederier.

I 1995 åpnet Stena ruten mellom svenske Karlskrona og polske Gdynia, gjennom sitt datterselskap Lion Ferry, som etter noen år også byttet til Stena Line- navnet.

1996 - verdens første høyhastighets ferge
Stena Line skapte maritim historie gjennom å utvikle verdens første høyhastighets ferje. Stena Explorer var den første i en serie av såkalte HSS 1500 ferjer (High-speed Sea Service). HSS 1500 var en viktig del av Stena Line forberedelser til endringene i reisemønsteret knyttet til bortfallet av taxfree-salget.

Etter en fusjon mellom P & O og Stena Lines fergeoperasjoner i den såkalte Short Sea-trafikken  mellom England og Frankrike / Belgia, startet Stena Line passasjer-og godstrafikk service på Dover - Calais i Frankrike og frakt service på Dover - Zeebrugge i Belgia. Målet var å møte konkurransen fra jernbanetunnelen under den engelske kanal. I 2002 solgte Stena Line sine aksjer i P & O Stena Line.

Store utfordringer da tax-free forsvant
Taxfree forsvant i 1999 på de fleste ruter (unntatt Oslo-Frederikshavn), noe som ga store utfordringer for Stena Line. I 2000 kjøpte Stena Line den svenske delen av Scandlines AB, som opererer tjenester på fire populære ruter mellom Sverige og Danmark og Sverige og Tyskland. I 2000 ble en  ny lastelinje åpnet mellom Hoek van Holland og Killingholme, England som følge av økt etterspørsel..
I 2005 ble Stena Lines skandinaviske virksomheter miljøsertifisert etter ISO 14001-standarden. I 2010 ble også Stena Lines virksomhet i Irskesjøen.mijøsertifisert.

Investerer i nye skip
Stena Line investerte i 2006 120 millioner euro i to nye skip på Hoek van Holland-Killingholme for å utvide kapasiteten og bedre servicen til kundene. De to Stena Trader fergene ble satt inn i drift i 2006 og 2007.Stena Line investerte også 400 millioner euro i to nye Superferries til ruten Hoek van Holland-Harwich.

I 2008 kjøpte Stena Line turoperatøren Sembo som drmed ble et datterselskap av Stena Line. Sembo tilbyr pakketurer med bil og innkvartering på over 200 destinasjoner i Europa.

Stena Lines største skipsrotasjon fant sted i 2010 da de to nye såkalte Superferries ble satt inn rute. Samtidig ble fire skip bygd om og oppgradert, og det ble investert i nybygg og oppgradering også av flere avner. Investeringen på totalt 7000 millioner Euro, er den største noen gang i Stena Lines historie.

 

Du finner gode Stena Line bilder fra Flickr.

http://www.flickr.com/photos/stenaline/

 For mer informasjon kontakt linjesjef Rickard Ternblom, mobil 95209388 eller markedssjef Elsa Grimsmo, mobil 90600662.

 

Stena Line er et av verdens ledende ferjerederier med 38 skip og hovedkontor i Gøteborg. Stena Saga betjener ruten Oslo-Frederikshavn med avgang fra Oslo hver kveld med retur hver formiddag. Selskapet har tre forretningsområder; Skandinavia, Nordsjøen og Irskesjøen, og har et heldekkende linjenett med 19 ulike ruter til havner i Skandinavia, Storbritannia, Irland, Tyskland, Polen og Nederland. Stena Line har 5700 medarbeidere, og omsetningen var i 2011 ca.10 milliarder svenske kroner.