Følg Stena Line Norge

Nyoverhalt og forbedret Stena Saga tilbake i trafikk

Pressemelding   •   jan 24, 2020 15:00 CET

Nye Premium lugarer

Fredag kveld (24/1) er Stena Saga tilbake i trafikk på linjen Oslo – Frederikshavn. Saga har siste 3 ukene vært i dokk i Landskrona der skipet har gjennomgått omfattende restaurering og oppgradering både utvendig og innvendig.

Det er et nyoverhalt skip som forlot Landskrona i går ettermiddag for å sette kursen mot Frederikshavn og videre til Oslo.

Dokkingen har både vært en del av den obligatoriske årsklassifiseringsen for slike skip, men det har også blitt gjort forbedringer både i maskinrommet, ventilasjonsanlegg, ventiler (vinduer), samt overflatebehandlinger.

Det har blitt jobbet dag og natt for å overholde tidsfristen, og denne er blitt overholdt!

Oppgraderinger

Foruten at hele skipet er malt, alle ventiler har fått renhold og vedlikehold, og nye tepper er lagt, er årets store nyhet lugarkategorien «Premium».

Dette er utvendige lugarer med dobbeltseng og en ekstra nedfellbar overkøye. Dette er den gamle «Comfort Class Plus»-kategorien som nå har blitt strippet helt ned for så å bli bygget opp igjen.

De nye lugarene har ny dobbeltseng med ny madrass, ny overkøye, nytt panel på veggene, nye møbler, teppe på gulvet, samt ny og større TV. I tillegg har baderommene blitt pusset opp fra bunnen og blitt modernisert.

Ansatte om bord

Stena Saga har også fått renovert mannskapsmessen, mannskapslugarene og dagrommet deres slik at ansatte om bord også skal få ta del i den totale oppgraderingen av skipet.  

-Trivsel er viktig! Ikke minst når man er sammen på et skip 24/7 én uke av gangen. At mannskapet er blide og fornøyde smitter selvsagt over på gjestene våre, sier Ole Herman Kjernsby, Travel Commercial Manager i Stena Line Norge.

Sikkerhet

Alle Stena Lines skip tas regelmessig ut av trafikk for å gjennomgå påkrevet vedlikehold, men også fordi vi setter sikkerhet i høysetet.

Alt om bord skal selvsagt fungere optimalt, og alle system gjennomgås, vedlikeholdes, testes og får nødvendig overhaling. Dette gjelder alt fra ror og propeller, motor, telefoni, brannsikring etc.

Stena Saga er nå klar for en ny vår og sommer i trafikk Oslo – Frederikshavn, og det siste som gjøres nå er en fullstendig rengjøring av over 400 lugarer.

For mer informasjon 


Stena Line er en av Europas ledende fergeforetak med 37 fartøy og 20 ruter i Nordeuropa. Stena Line er en viktig del av det europeiske logistikknettet og utvikler nye intermodale fraktløsninger ved å kombinere transport med jernbane, vei og sjø. Stena Line spiller også en viktig rolle for turisme i Europa med sin omfattende passasjeroperasjon. Selskapet er familieeid, ble grunnlagt i 1962 og har hovedkontor i Gøteborg. Stena Line er en del av Stena AB-konsernet, som har om lag 15 000 ansatte og en årlig omsetning på rundt 35 milliarder SEK.