Følg Stena Line Norge

Fem nye Stena Line-ruter i Østersjøen

Pressemelding   •   mai 31, 2012 23:39 CEST

Etter sterk vekst i sjøtransporttjenester mellom Nord-Europa og de baltiske statene, overtar nå Stena Line fem fergeruter fra Sverige og Tyskland til Latvia.

Linjene Travemünde - Ventspils, Travemünde - Liepaja og Nynäshamn-Ventspils. overtas fra Scandlines GmbH. Stena Line har også kjøpt Scandlines GmbH skip Sassnitz og aktiviteten på rutene fra Trelleborg til Sassnitz og Rostock, tidligere eid  av Scandlines GmbH og Stena Lines datterselskap Scandlines AB, under varemerket Scanlines Hansa. Linjene betjenes av totalt fire skip.

Utvikler ny virksomhet

- Med oppkjøpet av disse linjene fra Tyskland og Sverige til de baltiske landene, øker vi vår tilstedeværelse i sørlige Østersjøen, og utvider dermed våre tilbud for både gods og passasjerer, sier Stena Lines administrerende direktør Gunnar Blomdahl. -Vår ambisjon er å fortsette og utvikle ny virksomhet for å gi kundene bedre service og kapasitet.

Stena Line gjennomfører oppkjøpet i tråd med sin strategi om å gå inn i markeder med vekst. Trafikken mellom Nord-Europa og de baltiske land forventes fortsatt å øke.

300 til Stena Line

300 ansatte berøres av avtalen, som er betinget av godkjennelse fra tyske konkurransemyndigheter. Alle ansatte i Scandlines berørte linjer i Tyskland, Litauen, Danmark og Latvia vil bli tilbudt jobb hos Stena Line.

 

Du finner gode Stena Line bilder på Flickr.

http://www.flickr.com/photos/stenaline/

Stena Line, Oslo 31. mai 2012

For mer informasjon kontakt linjesjef Rickard Ternblom, mobil 95209388 eller markedssjef Elsa Grimsmo, mobil 90600662.

Stena Line er et av verdens største fergeselskaper med en moderne flåte på 35 skip og Europas mest omfattende rutenettverk bestående av 17 fergelinjer i Skandinavia og Storbritannia.

Ved konstant utvikling av sine produkter og tjenester, har Stena Line oppnådd en sterk posisjon med betydelige markedsandeler i alle sine markedssegmenter.