Følg Stena Line Norge

Barnas ønsker styrer ferien

Pressemelding   •   jun 21, 2011 09:00 CEST

Syv av ti foreldre lar barna være delaktige i familiens ferieplanlegging. Positivt, sier spesialpedagogen og forfatteren Ylva Ellneby, men hun advarer mot å legge altfor mye av beslutningen på barna.

Selv om mange barn får si fra om hva de ønsker å gjøre i ferien, er det som regel stopp for barnas synspunkter når reisemålet skal bestemmes, viser Stena Lines reisebarometer.

-Å ta med barna i ferieplanleggingen er bra i forberedelsene til en reise, men valgmulighetene bør begrenses til å velge mellom to alternativ. Spørsmålet ”Hva vil du gjøre i ferien?”, er ofte for bredt for barnas modenhet, sier Ylva Ellneby til svenske TT.

- Om barna hele tiden skal fatte så viktige beslutninger, blir det utvilsomt en stressituasjon for dem.
- At utviklingen går fra tidligere tiders helbestemmende foreldre til at barna i dag involveres i for eksempel ferieplanleggingen er absolutt bra, sier Ulva Ellneby.
- Barna preges i stor grad av hvordan man behandler dem som små, og kjenner de seg involverte, kommer de til fortsatt å regne med å være involvert når de blir eldre.

Hva skjer så med ferien når de unge får bestemme? Karuseller og eksotiske dyr kommer høyt opp på listen, men favorittferien skjer i vannet. Listen over barnas feriefavoritter toppes av hav- og sjøbad, tett fulgt av eventyrbad.

Barnas favorittaktiviteter:
1. Bade i hav eller sjø
2. Eventyrbad
3. Fornøyelsespark
4. Shoppe
5. Drive idrett
6. Spille dataspill

Slik bestemmes reisemålene
Syv av ti foreldre lar barna være med og bestemme hva ferien skal inneholde.

En av ti foreldre lar aldri barna være med og bestemme ferien.

To prosent gjør bare det barna vil gjøre i ferien.

Nær halvparten oppgir at de bestemmer reisemålet sammen med sin partner

En fjerdedel bestemmer reisemål sammen med familien.

Ingen lar barna bestemme reisemål.

Kilde: Stena Lines reisebarometer for Sverige.


Du finner gode Stena Line bilder på Flickr:
http://www.flickr.com/photos/stenaline/

Stena Line, Oslo 21. juni 2011

For mer informasjon kontakt linjesjef Stein Wettergreen, mobil 900 20 814.

Stena Line er et av verdens ledende ferjerederier med 35 skip og hovedkontor i Gøteborg. Stena Saga betjener ruten Oslo-Frederikshavn med avgang fra Oslo hver kveld med retur hver formiddag. Selskapet har tre forretningsområder; Skandinavia, Nordsjøen og Irskesjøen, og har et heldekkende linjenett med 18 ulike ruter til havner i Skandinavia, Storbritannia, Irland, Tyskland, Polen og Nederland. Stena Line har 5700 medarbeidere, og omsetningen var i 2010 nær 10 milliarder svenske kroner.

Vedlagte filer

PDF-dokument