Følg Stena Line Norge

37 prosent nordmenn velger bilferie i år

Pressemelding   •   mar 19, 2013 15:15 CET

Billedtekst: Mer enn seks av ti nordmenn svarer at de velger en vei med ferje når de skal reise ut fra Norge sier undersøkelsen Bilferierapporten 2013 fra Stena Line.

 

Hele 96 prosent av alle nordmenn har vært på bilferie. 82 prosent kan tenke seg å dra på bilferie igjen, og hele 87 prosent av de unge kan tenke seg bilferie. 37 prosent av alle nordmenn har allerede bestemt seg for å dra på bilferie iår. Det fremgår av Stena Lines omfattende Bilferieundersøkelse 2013. Et representativt utvalg av 1000 nordmenn har deltatt i undersøkelsen, som også er gjennomført i Sverige og flere andre europeiske land.

Hele 30 prosent av deltagerne svarte at de har vært på langtur 15 ganger eller mer. Blant dem som skal på bilferie i år, svarer 34 prosent at de skal være borte to uker, mens 33 prosent setter av en uke til bilferien. 

Frihet og fleksibilitet

76 prosent svarer frihet og fleksibilitet på spørsmål om hvorfor de velger bilferie. En  fin måte å reise på, svarer 43 prosent, mens 40 prosent ønsker å reise på bilferie for å komme til steder få andre besøker.

Hele 41 prosent tenker å kjøre i Skandinavia, mens 26 prosent skal lenger ut i Europa. Mest populære reisemål i tillegg til Norge er i rekkefølge Sverige, Danmark, Tyskland. Nederland, Frankrike og Italia.

Seks av ti velger vei med ferje

Mer enn seks av ti svarer at de velger en vei med ferje når de skal reise ut fra Norge.

32 prosent reiser med ferje fra Norge til Danmark, 13 prosent tar ferje fra Sverige til Danmark. Syv prosent ferjer fra Sverige til Tyskland. Populære ferjeruter finner vi også fra Sverige til Polen, fra Sverige til Baltikum og fra Sverige til Finland. Det er også verdt å merke seg at 12 prosent flyr til Europa og leier bil der, mens 12 prosent kjører over Øresundsbroen.

Frankrike vakrest å bile i

Frankrike topper listen over hvilke land nordmenn synes er vakrest å bile i, når vi holder Norge utenfor. Deretter følger Italia, Danmark, Sveits/Østerrike og Tyskland. København er mest populære by foran Stockholm, Berlin, Paris og Amsterdam.

-Sammen med Stena Lines lange tradisjon for reiser med bil og ferje gir denne rapporten et unikt innblikk i nordmenns ferievaner, sier Carl Mårtensson, ansvarlig i Stena Line for undersøkelsen.

- Det nye i år er at Bilferierapporten utvides. I tillegg til at den nå gjennomføres i Norge, har vi også føyd til Storbritannia og Irland. Felles for disse landene er at de oppgir frihet og fleksibilitet som de
viktigste grunnene til at man velger bilferie som reiseform.

Stena Line, Oslo 19. mars 2013

For mer informasjon kontakt Carl Mårtensson på telefon +46 704 85 83 32 eller Harald Bråthen telefon 911 03 688.

Stena Line er et av verdens største fergeselskaper med en moderne flåte på 38 skip og Europas mest omfattende rutenettverk bestående av 22 fergelinjer i Skandinavia, Baltikum og Storbritania.

Ved konstant utvikling av sine produkter og tjenester, har Stena Line oppnådd en sterk posisjon med betydelige markedsandeler i alle sine markedssegmenter.