Følg Stena Line Norge

Stena Line skriver kontrakt på fire nye RoPax-ferger - Blir verdens mest drivstoffeffektive ferger

Nyhet   •   apr 09, 2016 13:40 CEST

Stena har signert en kontrakt som styregodkjennes i slutten av april på fire nye RoPax-ferger for levering i 2019 og 2020, med opsjon på ytterligere fire ferger.

Fergene er optimalisert for effektivitet og fleksibilitet, og vil bli bygget på AVIC-verftet i Kina. De første fire ferger er planlagt å brukes innenfor Stena Lines rutenettverk i Nord-Europa.

- Vi er svært fornøyd med at Stena har inngått en kontrakt på fire ferger, med opsjon på fire til. I løpet av de siste to årene har våre ingeniører lyktes i å utvikle et design som ikke bare er 50 prosent større enn dagens gjennomsnitts RoPax-ferger, men kanskje enda viktigere har de også tatt med løsninger for å redusere utslipp og øke effektiviteten. Løsninger som er utviklet ved Stena i de siste årene. Skipene vil være de mest drivstoffeffektive passasjerfergene i verden, og setter en ny industristandard for ytelse, utslipp og kostnadseffektivitet som gir Stena Line en sterk posisjon i de kommende tiårene, sier Stena Line-sjef Carl-Johan Hagman.

Fergene vil ha en kapasitet på mer enn 3000 løpemeter med et dekk basert på passering av loven, og vil være i stand til å ta ca 1 000 passasjerer, med fullt utbygd servicetilbud om bord. Hovedmotorene vil være "Gas Ready" og er forberedt på å bli omdannet til metanol eller LNG.

- Med denne investeringen bygger vi videre på vårt vellykkede RoPax-konsept med en blanding av gods og passasjerer. Gjennom standardisering sikrer vi en pålitelig drift, og gjennom fleksibilitet kan vi tilby enda bedre støtte til våre kunder og bidra til deres vekst, sier Carl-Johan Hagman.

- Vi forventer en fortsatt vekst i etterspørselen etter fergetransport i Nord-Europa så vel som i andre deler av verden. Fergetransport spiller en avgjørende rolle i etableringen av morgendagens logistikk og infrastrukturkjeder hvis vi ønsker å skape bærekraftige samfunn. Sjøtransport er ikke bare den mest miljøvennlige måten å transportere varer, det er også den infrastruktur som gir en pålitelig og rask logistikkløsning ved svært lave kostnader. Gjennom denne investeringen forbereder vi Stena Line for fortsatt vekst, sier Dan Sten Olsson, leder av Stena Line.

Stena Line, Gøteborg

5 april 2016

For mer informasjon, kontakt Jesper Waltersson, pressesjef, tlf +46 ( 0 ) 704 85 85 32.

Om Stena Line

Stena Line er et av Europas ledende fergeselskaper med 35 skip og 22 ruter i Nord-Europa. Stena Line er en viktig del av det europeiske logistikknettverk og utvikler nye intermodale godsløsninger ved å kombinere transport med jernbane, vei og sjø. Stena Line spiller også en viktig rolle for turisme i Europa med sin omfattende passasjervirksomhet. Selskapet er familieeid, ble grunnlagt i 1962 og har hovedkontor i Gøteborg . Stena Line er en del av Stena-Sfæren, som har om lag 20 500 ansatte og en årlig omsetning på over 50 milliarder kroner.

Vedlagte filer

Word-dokument